روایت مهدی قنبری از نمایشگاه «دراک» در گالری اِو | نگاه نقاش ایرانی در مناظر شهری
گروه تجسمی آرتسیفر: نمایشگاه آثار مهدی قنبری با عنوان «دراک» در گالری اِو برپاست. قنبری در گفت و گو با آرتسیفر با بیان اینکه در این مجموعه سه تابلو با تکنیک رنگ روغن و ۱۱ تابلو با تکنیک ترکیب موادی مانند اکریلیک، مرکب، راپید، مداد رنگی، پاستل و… به نمایش درآمده است گفت: من به استفاده از مترالگ خاصی مقید نبودم اما در استفاده از مواد مختلف این مسأله را در نظر دارم که کدام رنگ را بر روی کدام ماده بگذارم تا ترک نخورد و آسیبی به کار نزند.
قنبری ادامه داد: این مجموعه در ادامه مجموعه قبلی من با عنوان «گرگ و میش» است که در گالری «هان» شیراز نمایش داده بودم و در آن کارها نیز به نمادهای شهری پرداخته بودم. البته در آن کارها بیشتر به خانههای قدیمی و خانههای روستایی توجه داشتم اما کم کم به این سمت رفتم که به محیط اطراف خودم بپردازم و سوژه را در همین محیط شهری پیدا کنم.
قنبری افزود: من گاهی در طبیعت نقاشی میکنم اما این مجموعه صرفاً در طبیعت شکل نگرفته است. بعضی از آنها ترکیب حضور در طبیعت و استفاده از عکس هستند و بعضی هم از ترکیب چند عکس شکل گرفتهاند. نمایش شهر از فاصله دور و یا از ارتفاع بالا چیزی است که از نقاشی ایرانی گرفتهام. در مینیاتور هنرمند مانند یک دوربین پرنده از زمین فاصله گرفته و هرچه میبیند را ثبت میکند. من هم از این نگاه نقاش ایرانی استفاده کردم و با نگاهی بالاتر از سطح زمین به سوژه نگاه کردم.
او درباره عدم حضور انسان در این تصاویر گفت: شاید به نظر برسد که انسان در آنها جایگاهی ندارد اما فکر میکنم هر سازه و نماد شهری به معنای حضور انسان است. همان طور که انسان و بروز تفکرات او در نماهایی که در فضای شهری درست میکند تأثیر دارد و این دو جدا از هم نیستند. من قبلاً نقاشی فیگوراتیو انجام دادهام اما در این مجموعه مستقیماً به فیگور نپرداختم و در ذهنم یک موضوع کلیتر که تعداد افراد بیشتری را در بر میگیرد اولویت بالاتری داشت.
قنبری با اشاره به حالت غبارگرفته آثارش گفت: بخشی از این مسأله آگاهانه بوده و بخشی از آن ناخودآگاه پیش آمد. اصولاً اتمسفر و فضایی که حول محور مناظر ایجاد میشود برایم جالب است. حالت مه گرفته فضا بروز حالات و روحیهای است که ما با آن درگیر هستیم و با وجود اینکه از ابتدا نمیخواستم از رنگهای خاموش استفاده کنم اما این اتفاق رخ داد و منِ نقاش تحت تأثیر آنچه در اطرافم رخ میدهد چنین رنگهایی را به کار بردم.
او درباره نمایش آثار خود در تهران گفت: در مدت شیوع کرونا بعضی از گالریهای تهران تا حدودی فعال بودند اما در شیراز تمام گالریها تعطیل شدند. در این مدت به یک نمایشگاه گروهی در گالری اِو دعوت شدم و این مسأله باعث ایجاد ارتباط با گالری شد و تصمیم گرفتیم یک نمایشگاه انفرادی در این گالری برگزار کنم. پروسه برگزاری نمایشگاه بسیار وسیع است و همه گالریها نقاط قوت و ضعف دارند. به نظر من هم نمایشگاهی که در شیراز داشتم و نمایشگاهی که در تهران دارم خوب بودهاند.
نمایشگاه آثار مهدی قنبری تا ۲۶ آذر در گالری اِو به نشانی خیابان کریم خان، خیابان خردمند شمالی، کوچه اعرابی ۳، پلاک ۵ برپاست.
var galleryMakerNjFiNTEZTNlYjBiNg = new GalleryMaker(
۱۳۲۷۱,
'#inlineGalleryNjFiNTEZTNlYjBiNg',
{
onSuccess : function(){
$('#inlineGalleryNjFiNTEZTNlYjBiNg ul').lightSlider({
gallery:true,
item:1,
loop:true,
thumbItem:9,
slideMargin:0,
auto: true,
pause: 3000,
enableDrag: true,
currentPagerPosition:'left'
});
}
}
);
if (typeof galleryContentParameters === 'undefined') {
galleryMakerNjFiNTEZTNlYjBiNg.setParams({
original : {
ms : 544,
},
thumbnail : {
w: 100,
h: 70
}
});
} else {
galleryMakerNjFiNTEZTNlYjBiNg.setParams(galleryContentParameters);
}
$(document).ready(function(){
galleryMakerNjFiNTEZTNlYjBiNg.run();
});