تعزیه؛ هنری جاودانه و تکرار نشدنی
اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در آیین نکوداشت شبیه خوانان در تماشاخانه سنگلج گفت: تعزیه هنوز هم به عنوان یک هنر اصیل در دل تمامی مردم جای دارد. این هنر به دلیل گره خوردن تعزیه با نام امام حسین (ع) و شهدای کربلا در دلها قرار گرفته است.
او افزود: تعزیه مثل یک نمایش عادی نیست. در تعزیه بسیاری به دنبال حاجاتشان و بهانهای برای سوگواری هستند. گره خوردن تعزیه به دلهایمان مانند سوگ اباعبدالله الحسین (ع) است.
این جلسه جلسهای نمادین برای تجلیل از هنر فاخر تعزیه است که ریشه در اعتقادات عمیق دینی ما دارد و جزء مزایای ما در هنر نمایش است. ما با ترویج این فضا میتوانیم حوزه نمایشی خود را به آن ترازی که دنبالش هستیم نزدیک کنیم که بیشتر با این هنر درگیر شوند و حضور داشته باشند.
از همه هنرمندان تعزیه تشکر میکنم که عاشقانه تلاش میکنند و در این ایام با خون دل و کمبود امکانات این پرچم را سربلند و سر افراز نگه دارند.
در طول تاریخ چه بسیار حکومتها بودنند که با تعزیه مخالفت میکردند. مخصوصا در دوران اول پهلوی. از این رو انشاءالله ما بتوانیم بر رونق تعزیه و شکوفایی آن بیاافزاییم و شاهد اتفاقات بزرگی در هنرهای نمایشی و دینی در حوزه تعزیه باشیم. همچنین انشاءالله نمایش خورشید کاروان را برای دهه آخر برگزار خواهیم کرد.
در ادامه این مراسم مسئولان محترم آقایان دکتر اسماعیلی وزیرفرهنگ و ارشاد، شالویی مشاور وزیر، آقای محمود سالاری معاون فرهنگی هنری وزیر فرهنگ و ارشاد و دکتر کاظم نظری مدیر کل هنرهای نمایشی و آقای محمود فرهنگ دبیر دوازدهمین دوره تئاتر صاحبدلان از چهارهنرمند شبیهخوان به نامهای علاءالدین قاسمی، ابوالفضل میرزا احمدی، اسماعیل محمدی، احمد عزیزی تقدیر و تشکر کردند. آرتسیفر فرهنگی هنری سینما و تئاتر