پیوند میان نسلهای مختلف در جشنواره بینالمللی عروسک
مژده مصحفی توانا پژوهشگر و مسئول برگزاری جشنواره بینالمللی عروسک آسوکه گفت: در این جشنواره نزدیک به ۲هزار عروسک به عنوان میراث ناملموس از اقوام و ملل ایرانی و خارجی به نمایش گذاشته شد.
او افزود: تمامی عروسک های به نمایش گذاشته شده پروژه محور بوده و بر اساس پژوهش های گسترده و داستان ها و روایت هایی که از سال های دور موجود بوده احیا و بازآفرینی شده اند.
مسئول برگزاری جشنواره بینالمللی عروسک آسوکه گفت: این عروسکها توسط ۲۰ نفر از عروسکسازان و هنرمندان صنایعدستی احیا شده است.
مصحفی توانا هدف از برگزاری این جشنواره را آشنایی کودکان و بزرگسالان با عروسکهای ملی و قومیتی دانست و افزود: در این نمایشگاه افسانههای کهن تصویرسازی و عروسکهای مربوط به هریک خلق شدهاند و بهنوعی قصههای بصری برای استفاده علاقهمندان تولید شده است.
او می گوید: آشنایی با پوشش، زیورآلات و آیین اقوام و ملل مختلف از دیگر اهداف برگزاری جشنواره است که همسو با آن تعدادی از عروسکهای داخلی و خارجی بر اساس آیین و روایتی که پشت هریک بوده بازآفرینی و در معرض دید عموم قرار گرفتهاند.
مسئول برگزاری جشنواره بینالمللی عروسک آسوکه گفت: در ادامه این نمایشگاه قرار است تصاویر تمامی عروسکهای جشنواره به همراه داستانها و روایتهای مربوط به هریک از عروسکها در قالب کتاب برای عموم علاقهمندان و پژوهشگران چاپ و ارائه شود.
مصحفی توانا گفت: آموزش ساخت سادهترین عروسک بومی ایران، رونمایی از کتاب، برگزاری کارگاههای عروسکسازی، عروسکگردانی و قصهگویی و دوخت یکی از داستانهای اسطورهای توسط بازدیدکنندگان در قابی با عنوان «هزاردستان» از دیگر برنامههای این جشنواره بود که با استقبال چشمگیری از سوی مخاطبان همراه بود.
سمیه رفیعی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی، مریم جلالی معاون صنایعدستی و هنرهای سنتی وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی، حسین روزبه معاون توسعه روابط فرهنگی بینالمللی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و علی سعادت آذر رایزن فرهنگی منتخب ایران در ژاپن در طول برگزاری جشنواره از برنامهها و عروسکهای به نمایش گذاشته شده، بازدید کردند و بر حمایت از هنرمندان صنایعدستی و همچنین جایگاه عروسکها در انتقال، حفظ و احیای میراث ناملموس اقوام تاکید کردند.
جشنواره عروسک بینالمللی آسوکه با حمایت معاونت صنایعدستی و هنرهای سنتی وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی و همکاری مجموعه فرهنگیتاریخی نیاوران، انجمن زنان مروج کارآفرین و هنرمند صنایعدستی عقیق و کانون فرهنگیهنری دایا ۱۵ تا ۱۹ شهریور ۱۴۰۱ در تالار آبی کاخ موزه نیاوران برگزار شد. آرتسیفر فرهنگی هنری میراث و گردشگری